yeniden gündeme gelmiş şampiyonluklar.

bu şampiyonluklar arasından türkiye ligi şampiyonluklarını biliyorum, kesinlikle sayılması gerekiyor. çünkü ülke çapında alınan şampiyonluklar. 3 türkiye ligi şampiyonluğumuz var bizim. sonuna kadar hakkımız, bunun bir kere saydırılması gerekiyor. galatasaraylıların "ama az takım vardı hüü" diye ağlamasına bakmayın, buradaki takım sayısı 12 civarıymış, yani fazlaymış.

6 millî küme şampiyonluğumuz da yine saydırılmak istenen şampiyonluklar arasında. galatasaraylı taraftarlar, takım sayısının az olduğu için sayılmaması gerektiğini düşünüyor fakat mesela 1937 millî küme şampiyonluğumuzda 8 takım yarışmış. aha görsel:

görsel


ya da 1940 milli küme şampiyonluğunda 8 takım yarışmış. aha görsel:

görsel


şimdi galatasaraylı taraftarlar diyor ki o zamanlar lig gelişmiş değildi. ulan tamam da bu, eski şampiyonlukların sayılmasının önünde bir engel değil ki? dünyanın diğer liglerinde 4 takımla şampiyonluk yarışı yapan takımların şampiyonlukları bile sayılıyor. hadi bunu geçtim, 8 takım az mı? o zamana göre fazla bile bence.

bir de diyorlar ki hedef 38. külliyen yalan bu fakat doğru olsa bile bakalım birlikte: fenerbahçe'nin saydırmak istediği 9 şampiyonluk ulusal şampiyonluklar. fakat galatasaray da diyor ki o zaman biz de istanbul ligi şampiyonluklarını saydıralım. heh işte bu noktada unuttukları bir şey var, fenerbahçe'nin tam 16 istanbul ligi şampiyonluğu var ve hâliyle 44 şampiyonluk oluyor. fakat fenerbahçe bunun saydırılmasını istemiyor çünkü ulusal şampiyonluk değil, sadece istanbul ligi. hee saydırılsa hava hoş yine fakat ulusal şampiyonluk olarak saydırılması haksızlık olur.

yani fenerbahçe, sadece hak ettiği şampiyonlukları istiyor.

öte yandan bu şampiyonlukların sayılması bizi rehavete sokmamalı, biz süper lig'de kalburüstü başarılı bir takıma dönüşmek zorundayız. yoksa bunları saydırdıktan sonra şampiyon olamazsak bu şampiyonlukların da hiçbir anlamı olmayacak.