fenerbahçe altyapısında yetişen ve ncaa'de georgetown üniversitesinde oynayan karakteri defolu basketbolcu. 2.13 boyunda olan ve pivot mevkisinde oynayan ömer maalesef bizden kötü bir şekilde ve bencillik ederek ayrılmıştı. üstüne milli takım davetini de geri çevirmişti. keşke daha aklıselim hareket edip obradovic'in tornasından iyice bir geçseydi. bu şekilde hem daha iyi bir takım oyuncusu olmuş olacaktı, hem de gireceği nba draftında daha üst sıralarda seçilmiş olacaktı. tabi en önemlisi de, biz emek verip yetiştirdiğimiz oyuncudan yıllarca faydalanmış olacaktık.
2 yıl daha Euroleague'de zirveye oynayan bir Fenerbahçe'de oynamak yerine ncaa'ye gidip bir de kurallara uymadığı için ceza alan ve gelişimi çok yavaş süren bir oyuncu olarak draft edilmedi ve g-league'de oynamaya başlamış.

Euroleague nba'den elbette geride lakin son arda gidenleri düşününce Euroleague tecrübesinin önemini anlatmaya gerek yok. Özellikle de 4-5 numaralar için bu çok daha kıymetli. Melli, bojan Bogdanovic, Bogdan Bogdanovic, bjelica, wanamaker, Luka doncic, cedi, campazzo...

Elbette doncic extra bir örnek, Ömer Faruk o seviyede değildi lakin çok atletik bir uzun olarak gidebilirdi ve iyi bir rol oyuncusu olabilirdi. Fakat nba'e ulaşımın kolay olduğuna inandığı ncaa'de şansını deneyerek şimdilik hedeflerinin çok gerisinde kaldı.
nba takımlarında kurallar gereği kadroda toplam 15 oyuncu bulunması gerektiği için heat'in sırf kadro dolsun diye imzaladığı basketbolcu. çok ekstrem bir durum olmadıkça süre dahi alamaz özellikle playofflarda. ama bu da onun için bir fırsattır tabi ki.
Miami Heat'in Phoenix Suns'ı 123-100 yendiği karşılaşmada 7 sayı, 16 ribaunt, 8 asist ve 2 top çalmayla oynamış basketbolcu.

Böylece Shaquille O’Neal'dan sonra (1993) üst üste 4 maç 15+ ribaunt alan ilk rookie oldu.
Ribaund konusunda inanılmaz istatistikler yakalayan isim. Özellikle son 1 aydaki performansı, ana rotasyonda uzun vadede de kontrat alabileceğini gösterdi. Miami 5 yıllık bir sözleşme yapacaktır sene sonunda.

Şutu olmaması ise kendisi adına eksik olan en büyük nokta. Nba'in değişmesi sonucunda eski Usúl pivotlara yer yok. O yüzden ceza şutları sokabilen uzunlar aranıyor ancak ayakları çok çabuk olduğu için pota altında fark yaratıyor. Bunun ekmeğini yiyecektir, orta mesafeli surlarda belli bir istikrar yakalarsa mesela yüzde 20'lerde bir oran fazlasıyla kabul görecektir.

Miami'nin oyun sistemi de pivotları yıldızlaştırabilecek bir yapı, o sebeple daha şutör bir takımda sırıtır.

Maklubeci zat, Alperen Şengül ve Ömer Faruk arasında maklubeci skor ve ribaund açısından en fark yaratacak isimdi. Ancak beyinsiz bir mal olduğu için süperstar olma fırsatını kaybetti. Ömer Faruk ise o seviyelere çıkamaz belki ama ciddi süreler almaya namzet. Alperen ise ciddi star ışığı yayıyor. Seviyesini öngörmek hiç de kolay değil.