başta bogazici olmak üzere ülkedeki ünilerin hali içler acısı. 2016'da ilk 100'de olan bogazici an itibarıyla 700. sırada bulunuyor. zaten devlette doğru düzgün 3-5 üniversite vardı, onların da el birliğiyle içine ettiler. halk da buna çanak tuttu tabii ki. ekşi'de bile neler neler yazılıyor şu direniş hakkında. taşradan ne bekleyeceksin ki bu durumda?

umarım direnişleri başarıyla sonuçlanır.
yine abluka altında olan okul. 38 yıldır düzenlenen taşoda müzik festivali bu hafta sonu. cuma günü akşamüstü itibariyle polis önce festival öncesi gerçekleşen onur yürüyüşüne müdahale edip 30'un üstünde öğrenciyi gözaltına aldı, sonra da okula girişleri tümden kapattı. buradan takip edilebilir.
Kendi üniversitem ODTÜ dahi bu minvalde açıklamalar yapmış durumdayken, atama rektörün başka türlü bir açıklama yapması şaşırtmadı beni.

Yeri ve milli değerleri bu şekilde göstermeleri olumlu. Fakat yaşı yetenler vardır, üniversiteler konseyi açıklama yapınca " siyaset yapacaksanız, cuppeleri çıkartıp parti kurun " diyorlardı şimdiki gibi, sanırım artık bu durum sadece karşı tarafta olunca kullanılmaya başlandı.
Geçmişte birçok kez milli değerlerden uzak olmakla suçlanan üniversite .

Yeni rektörle birlikte hedeflenilen yerli ve millilik seviyesine ulaşmış gözüküyor .

Tabi bu açıklamalar boğaziçi üniversitesiyle sınırlı değil . Neredeyse tüm üniversiteler tweet atma yarışına girmiş gibi peş peşe paylaşımlar
yapıyor .
beni çok üzen bir tweet atmış üniversite. daha da üzücü olanı, altına gelen yorumlar.

x (tweet)


malum rektör atamasından sonra pek şaşırmadım bu tweet'e. yazık bu ülkedeki demokrası kavramına. yazık bu ülkedeki insanların emeklerine...

fb filan tartışıyoruz da harbi boş hepsi. ülkenin çok daha büyük problemleri var aslında. ne olacak hâlimiz bilmiyorum. hayırlısı... :/
Mezun bir ODTÜ'lü olarak direnişlerini selam gönderdiğim okul.

Bir protestoya sadece tek bir düşünce özelinde yaklaşılması mümkün değildir. Herkesin kendince protesto edebileceği bir olgu mevcuttur. Nitekim bu bir grev hakkı değildir, ya da işten çıkartma değildir. Yani tek bir tepki etrafında toplanılmamıştır.

Burada ana gündem atanmış rektör olduğu kadar kaybedilecek özgürlüklerin mücadelesidir. Bu sebeple orada LGBTT bireylerin olması, ateist ya da aşırı dindar insanların olmadı, sosyalist ya da milliyetçi olmaları olayı değiştirmez. Modern bir ülkede bu insanların düşünceleri değerlendirmeye alınır, zaten rektör tayin etmek hiç olmaz da en azından bir tepkide neden diye sorulur. bilimin merkezine memur atamak zaten bilime bakış açısını gösterir.

Siyasi gerekçelere bu sözlükte daha fazla girmek istemiyorum ama bir tarafta Boğaziçi öğrencilerine tepki göstermek serbest bir hakken, okulundaki bir karara tepki göstermek yasaksa bunu tırmandırmak isteyenler bilinçli olarak uğraş veriyor demektir.