212 milyon nüfusa sahip olan güney amerika ülkesi.

pele, zico, garranchi, ronaldo, ronaldinho, roberto carlos, cafu, socrates, romario, juninho ve efsanemiz alex'in memleketi.
voleybolun en çok sevildiği ve oynandığı ülkedir. futbolun gölgesinde gibi görünür ancak aslında öyle değildir. futbolun popülaritesiyle yarışamaz tabii ki (bunda futbolun avrupa ile rekabete girmesi de etken, avrupada futbol açık ara en popüler spor) ancak voleybol futbola bu anlamda en çok yaklaşan branştır. ülkemizde olduğu gibi sadece kadınlar arasında oynanmıyor, seyirci kadın-erkek her turnuvada salonu doldurur. oldukça da başarılıdırlar. kadınlarda 2008 ve 2012'yi, erkeklerde 2016 olimpiyatlarını kazandılar. ulusal kanallarda voleybol maçları ücretsiz yayınlanır. ligleri türkiye veya italya kadar kaliteli oyunculara sahip olmasa da rekabet açısından üst seviyededir. voleybol açısından smaçör cenneti gibidir. fizik olarak ruslar gibi değiller ancak bu açıklarını teknikleri ve hızlarıyla kapatırlar. brezilya voleybolu ekolünü oluşturmuşlardır ve 2000'li yılların ortasında altın jenerasyonuyla eski moda voleybola üstünlük kurmuşlardır. o tarihlerden sonra bütün ülkeler hızlı oyunu benimsediler.
Yaşanan skandal konusunda haklı oldukları bir nokta var.

" Bizim İngiltere'de oynayan oyuncularımıza gidemezsiniz, giderseniz karantinada kalmadan geri gelemezsiniz denildi. Çünkü biz kırmızı listedeyiz, bu sebeple kulüpler de göndermek istemedi ve FİFA bunu seyretti. fakat Arjantin bizimle maç yapacak sonra geri dönecek Arjantin üzerinden gittiği için bu karantina şartından kurtulacak. Biz oyuncularımızı getiremedik ama Arjantin'de var. Bu ikililiğe izin vermeyiz " düşüncesi olduğu açık.

Bunun maç esnasında yapılması büyük problem ama maçtan önce ya da sonra olsa bu kadar ses getirmesi mümkün olmazdı. Adeta İngiltere'ye siyasi bir cevap verilmiş.

Fifa'nın Avrupa süper ligi projesini durduran İngiltere hükümetine adeta teslim olması ve insan hakları ihlaline ses çıkartmamasına en azından bir ülke tepki koymuş oldu.

FIFA brezilya'ya bu maçta men cezası veremez. Arjantin sahaya çıkmak istemez. Ikna edilir mi Arjantin tarafı emin değilim. Eğer FİFA zorlarsa sahaya çıkma konusunda Arjantinli oyuncuları, bir tepkiyi de Arjantinli oyuncular gösterir mi sahada, mesela 90 dakika tepkisiz kalmak gibi, merak ediyorum.

(bkz: 5 eylül 2021 brezilya arjantin maçı)