Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ. (vikipedi)

-------------------------------

fenerbahçemizle doğrudan alakalı olmasa da twitter, spor anlamında önemli bir içerik barındıran mecra olduğu için başlığının açılması gerektiğini düşünüyorum.

son dönemde twitter ciddi manada kötüye gitmekte. ''eskiden çok iyiydi'' tarzı söylemlere pek katılmıyorum fakat arada bariz bir kalite farkı olduğu aşikar. özellikle 2020 itibari ile tam manasıyla boka sarmış durumda.

her spor paylaşımının altına yapılan eksi 3 iq taraftar tweet'leri (bizimkiler de dahil buna) başta olmak üzere açılan yeni profiller twitter'ı cidden çekilmez bir ortam haline getiriyor. üstelik sadece spor konusunda değil, her konuda çok kötü bir halde twitter.

twitter feministleri, herkese küfreden tipler, yeğenim (5) minvalinde kurgu tweet'ler, troller, kalitesiz muhalefet-iktidar çatışması, dikkat çekmeye çalışan tipler ve tabii ki futbolla alakalı atılan eksi 3 iq tweet'ler...

twitter çok büyük bir tüketici nesille karşı karşıya. mevcut halde bu tüketici neslin maksimum 5-10 seneye üretici hale geçmesi gerektiğini düşünürsek twitter'ın geleceği pek parlak görünmüyor. ''onların bir altındaki grup var onlara sıra gelecek'' diyebilirsiniz fakat o grupta dikkat ettiğim en önemli şey tiktok, snapchat gibi uygulamaları kullanmaları.

twitter'a rakip çıkar mı ilerleyen yıllarda hep beraber göreceğiz. çünkü şu boka batmış haliyle bile çok güçlü. fakat her şey değişebilir. merak içinde bekliyorum.
gündemi takip etmek için en iyi sosyal medya platformu fakat allah kahretsin, hiç kimsenin birbirine saygısı yok. gerçekten hiçbir bilginin olmadığı bir konu hakkında doğru düzgün bir soru soruyorsun, adam sanki soruyu sorarken bir şey ima etmişsin gibi annenden girip bacından çıkıyor. eskiden böyle değildi, sanırım insanlar burayı kum torbası yumruklamak gibi stresini atmak için kullanıyor artık.
kullanıcılarının ip bilgilerinin saklandığı platform. eğer uluslararası bir suç işlemediyseniz, çocuk kaçakçılığı yapmadıysanız/yardım etmediyseniz twitter, asla ip bilgilerinizi paylaşmıyor.

bu sebepten dolayı twitter'daki anonim hesaplardan küfür yeseniz, hakaret yeseniz ve hatta tehdit alırsanız bile polis hiçbir şey yapamaz. bazı anonim hesapların sahiplerinin bulunduğunu görmüşsünüzdür. bu kişiler ip hesaplarından bulunmuyorlar, attıkları tweet'lerdeki bilgilerden bulunuyorlar.

bundan dolayı anonim hesapların çoğalmasıyla saygısızlık hat safhada olmuş durumda. önerim, anonim hesaplarla tartışmaya girmemeniz.
son zamanlarda galatasaray sayfalarının bana takip isteği attığı site.

işin garip yanı, hesabım kabak gibi bir fenerbahçe hesabı. hee anonim bir hesap, 0 takipçim var tabii çünkü tweet falan atmıyorum, sadece sayfaları filan takip ediyorum. ama profil fotoğrafım ve biyografim basbayağı fenerbahçe lan. bu gs sayfaları bana neden takip atıp duruyor anlamış değilim.

manyak mısınız birader(*). neden sıfır takipçili bir fb hesabını takip etmek istiyorsunuz(*). garip.
gücü müthiş fazla olan dünya devi uygulama. abd başkanının twitter hesabını kitlemişlerdi 1 ay önce abd'de kongre baskını sırasında. yani şu an isteseler bizimkinin twitter hesabını da kapatabilirler. kimse de bir şey yapamaz.
Gunboyu Trend topic listesi fenerbahce ile dolup tasan platform.

Emre'ye sallayan tag'lar acilmis, hocaya giydirenler var, yonetime istifa diyenler var, var oglu var...
Daum ile ersun tt olmus, yabanci hoca isteyenler bi ara tt olduydu.

Emre, hoca ve yonetim uclusunu aklinizda tutun. 12numara bunlardan birine salliyor, baska taraftar sayfasi digerine salliyor. Bazi cok takipcili duyumcular kendince birilerini hedef gosteriyor, ibrahim seten denen serefsiz paso taraftari kiskirtiyor vb.

Bazi kisiler teknik ekibe salliyor, bazilari tff'ye, bazilari da mhk'ye.

Ozetle, bizim taraftar gene koyun gibi guduluyor, algilari istenilen taraflara cekiliyor ve isini kotu yapandan tutun iyi yapana kadar kulupteki herkes yerin dibine kasitli olarak sokturuluyor. Bizim taraftar maalesef bazi seylerden hic ders almamis, cok rahat kaos cikartiyorlar. Bu arada resmi hesap 24 saattir tek tweet atmadi.

Entry'i nasil bitiricegimi bilemedigim icin devamini yazmayacagim. Ya da soyle diyim, agzimi bozmadan devamini getiremeyecegim muhtemelen. Milletin gazina gelme konusunda ulkenin en aptal taraftarina sahibiz ne yazik ki.
Savaş alanına dönmüş uygulama. Resmen fenerbahçeliler birbirlerini çiğ çiğ yiyor, aykut ersun tartışmasından da öteye geçti. Milleti körükleyen ve sinir uçlarına basan da her zaman ki gibi 12.numaraorg. dakika başı durmadan birilerini hain ilan ediyorlar. Takım leş gibi oynarken hocanın istifasını isteyenlere " liderle aramızda 4 puan var, sizler bölücü hainsiniz" diyen bir kafa yapısından ne beklersiniz ki. Fenerbahçemizin hali gerçekten içler acısı, bizi bu hale getirenler utansın.