o kadar çok sorun var ki, hangisini düzelteceksin?

bana göre en büyük sorun, fenerbahçe camiasının mental yapısıdır. bunu genel anlamda söylüyorum. son yıllarda yapılan en büyük hataysa, bir teknik direktöre sabır gösterilmemesi, her sene sil baştan kadro kurulması. ortada bir sorun var demektir bu. her sene sil baştan kadro kurulmaz.
Aykut kocaman döneminde iliklere işleyen kötü futbolla fenerin genetiginin degistirilmesi ve bazı futbolcuların "tayfa" kurup serpilmelerine izin verilip tesislerde yönetime neredeyse ortak edilmeleridir.

Biraz daha öncesine gidersek, Aykut kocamani getiren mentalitenin aziz yıldırım'ın acımasız yönetimi olduğu da görülebilir.

Artık hangisi kabul edilirse.
Adamcılık, hayallerde yaşayıp çabuk gaza gelmek ve kırılganlıktır.

Çabuk kırılıp çok çabuk dağılıyoruz. Öbür yandan da adam peşinde koşuyoruz. Bakıyorum Alex gelsin zico gelsin falan deniliyor. Hala kafalar isim üzerinde dönüyor. Bu şekilde zibilyon yıl geçse de elle tutulur bir başarı gelmez.

1 ay önce mart ayında şampiyon olmaktan bahsederken bu işin öyle Kolay olmayacağını normal sezondan çok daha uzun süreceğini hatırlatmaya çalıştı aklı başındaki kişiler, önemli olan oyunu düzeltmek dediler ama hakaret edermiş gibi reaksiyona maruz kaldılar.

Kendi kendimizi gaza getirip kendi kendimizi yerden yere vuruyoruz. Yerden yere vuralım elbette hatalı yanlış gördüğümüz durumlara tepki de gösterelim, sebebi teşhis etmeye de çalışalım fakat ortamız olsun. Ne 1 ay önce uçup kaçıyorduk ne de şimdi bitik durumdayız. Önemli olan yeni bir oyun planı ve takım içi düzen.

Ali koç gelince bu durumu değiştirir umarım diyordum ama o ilk sezon cocu'nun arkasında duramadı ikinci sezon taraftar baskısı ile ersun yanal'ın gelmesine aynı gaza dayanamayıp göndermeye neden oldu.

Şimdi aynı kırılgan tayfa yeni adamlar peşinde ve erol hocanın kellesini istemekte.


Seneye... Yine aynı tas aynı hamam.
en büyük müdür bilemiyorum ama listede üst sıralara oynar. dünya görüşü dar birtakım "ağır abi"lerden hayır gelmez fener gibi kulüplere. yönetimde 3-5 tane iş çözücü adam bulunsun yeter. tesisleri teslim etmemek gerek.

(bkz: arka beşli)
kusura bakmayın bu takımın en büyük sorunu ahlaksız futbolculardır. bir kere yaparsın yanlış olur iki kere yaparsın hata olur ama devamlı yaparsan ayıp olur. o ayıpları sürdüren de ahlaksızdır. ahlak sorunu var fenerbahçe'de. baş ahlaksızlar da futbolculardır. özellikle orta sahada oynayan sözüm ona 20 milyon euro'luk bir oyuncu var. mehmet topal takımdan gitsin diye taraftar tutup tezahürat yaptırıyordu aleyhinde. şimdi bakıyorum da kan kokusu almış 4-5 haftadır futbol oynamıyor. emekli sosa'dan daha emekli olmuş! sol bek var bir tane de bunun abisi, kenarda ısınmaz, oyuna girer takımın sistemini çökertir. hocasının hiçbir dediğini yapmaz. defanstaki ise psikolojik vaka. acilen psikologlara terapistlere gönderilmeli çünkü ruhu da bedeni de sahada yok. penaltı yaptırmak dışında tabi. ileride boş kaleye topu kafayla direğe vuran bir ahlaksız daha var. üç ay boyunca fener'in kapısında yatıp sözleşme alınca o koca kıçını kaldırıp sağa sola koşamayacak duruma gelmiş. bu değil miydi kural hatası olan maçta altay'a top çıkarırken baskı yapan? neredesin, yemin fazla mı geldi? sağ kanattaki sözde genç yetenek, savunmacıların kucağına oturup kucak dansı mı yapıyorsun yoksa futbol mu oynamaya çıktın sahaya? ersun hoca seni antreman yapmıyorsun diye oynatmıyordu, fiziğine bakıyorum sahada yürüyecek halin yok. antremanı samandıra'da yapacaksın, otel odalarında değil. son ahlaksız da zaten çıkan mesajlarından belliydi, sahadaki meslektaşlarını hocasına şikayet eden, elleri kolları yerinde durmayan küçük caner. üç kuruşluk kalitenle fiziğinle o formayı geçirmişsin üstüne, ciğerlerin patlayana kadar eşşek gibi koşup mücadele edeceksin, sen kimsin ki sahada takım arkadaşlarına el kol yapıyorsun. ahlaksızlar ordusu. şu takımın başkanı ben olacaktım ki en az 10 oyuncuyu kadro dışı bırakır futbol hayatlarını bitirirdim. para mara da vermezdim, yıllarca sürünsünler mahkemelerde.