Bugün saat 19.00'da başlayacak iki maç ile açılışı yapılacak ve 19 Eylül'de sona erecek olan 32. Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası.

Turnuvaya Polonya, Çekya, Estonya ve Finlandiya ev sahipliği yapıyor. Son 16 turu ve çeyrek finaller Polonya ve Çekya'da oynanacak, yarı final ve finaller ise Polonya'da. Turnuvaya 24 takım katılıyor ve altışarlı dört grup var. Gruplar bu şekilde: görsel


Biz ilk maçımızı yarın 17.00'de Rusya ile yapacağız.
Grup etabı sona erdi. Son 16 eşleşmeleri şu şekilde:
-Rusya-Ukrayna
Polonya-Finlandiya

Slovenya-Hırvatistan
Fransa-Çekya

-İtalya-Letonya
Almanya-Bulgaristan

Hollanda-Portekiz
Sırbistan-Türkiye


Bütün eşleşmelerde favori olanlar adı ilk yazılan takımlar. Türkiye, Rusya'yı yenmenin avantajını elinde tutamadı ve üçüncü olarak Sırbistan ile eşleşti. Rusya kadar büyük bir sürpriz lazım ancak bu sefer olacağını sanmıyorum. Sıralama maçlarına kalırız.

Tahminim Polonya-Sırbistan finali ve ev sahibi Polonya şampiyonluğu. Fransa da alt taraftan gelecek İtalya-Almanya galibini yenerek üçüncü olur.
Yarı final eşleşmeleri;
Polonya-Slovenya (18 Eylül, 18.30)
Sırbistan-İtalya (18 Eylül, 22.00) oldu.

Türkiye son 16 turunda kazanmaya yaklaştığı maçta Sırbistan'a 3-2 mağlup olup veda etmişti. Turnuvanın en büyük sürprizini ise son Olimpiyat şampiyonu Fransa'yı son 16 turunda güzel bir oyun ve 3-0 gibi net bir skorla eleyen Çekya yaptı.
Finalin adı Slovenya-İtalya oldu. Final maçı bugün TSİ 21.30'da, bronz maçı ise 18.30'da. İki mücadele de Trt Spor Yıldız'dan yayınlanacak.

Son finalist Slovenya çıkacağı 3. finalinde ilk, son zaferini 2005'te kazanan İtalya ise 11. finalinde 7. şampiyonluğunu arayacak.