Henüz sezon bitmese de iddiaların çıkmaya başladığı sezon .

Bu sezona dair en büyük beklentim takımın iskeletini bozmadan ilk 11’e 3-4 eklemeyle yeni sezona girebilmek .

İkinci olarak da beklentim takımdaki verimsiz oyuncuları takımdan gönderebilmek . Maalesef takımda bir çok verim alamadığımız , yetersiz futbolcu var .

Transfer çılgınlığına kapılmadan , sisteme uygun eklemeler yaparız umarım .
duvar gibi 1 stoper,
skorer 1 kanat oyuncusu ,
leblebici 1 santrfor .

başka transfere gerek yok. rotasyonda olsun diye çer çöpü doldurmayın artık.
Transfer sikesi, el altindan verilen paralar, hülle, ali koc el atmis vb. Gibi ifadelerle karsilasmamayi umdugum donem.

Yapilan her satista fenerbahce'ye sallamaya calisanlardan biktim artik. Bari bir kez olsun rahat kafayla gecirelim bu donemi.
Yine yapacağımız satışlarla birilerinin mevcut yerlerini aleve vereceğimiz dönem olacaktır. Umarım bu kez alırken yine cenabetliğimiz tutmaz bjk gibi şanslı oluruz.
Yine Aldıklarımızdan çok göndereceklerimizin kaderimizi belirleyeceği bir transfer sezonu olacak.

Kesinlikle yaka paça gönderilmesi gerekenler:

-1)Samatta: 1-2 milyon euro bonservis veren çıkarsa bile hiç düşünülmeden postalanması gereken bir oyuncu. Hatta anlaşabilirsek sözleşmesini de fesh etmek iyi bir hamle olacaktır. Bu denli yüksek maaşı olan, yeteneksiz ve yaşlı bir oyuncuda zararın neresinden dönersek kârdır. Kimse kendini kandırmasın, kiralık gittiği yerde en iyi performansını sergilese bile 30 yaşındaki samatta 3 milyon euro etmeyecek, Olacak olan kulubümüze çıkartacağı ekstradan 5.5 milyon euro daha maliyet olacak. Transfer sihirbazı emre bello, prime dönemi için savurgan premier ekiplerinin 10 milyon euro verdiği adamı, balonu patladıktan sonra bize 6 milyon euro bonservis üzerine sevr antlaşması gibi sözleşme ile geçirdi.

-2) diego perotti: bu adamı oynamadığı zamanlar bizim para ödeyecegimiz, oynadığında para alacağımız bir kontrat ile kovmalıyız(*). Şaka bir yana lanet olsun yine gerekirse maaşının yarısını ödeyelim de fesh edelim gitsin.

-3) luiz gustavo: 34 yaşında yıllık 3.5 milyon euro vereceksin, paşam da keyfi olursa oynayacak. 2 yıllık maliyeti olan 7 milyon euro ile 4 milyon euro bonservis öder 1.5 milyon euro da maaşla potansiyalli oyuncu alırsın.

-4) nabil dirrar: paşa paşa maaşını ödeyerek yollayacağız.

-5) zanka: bu adamdan ümitliyim, geçen sezon giderken maaşında yaptığı indirim az çok bize kafa yapısını gösteriyor. Avrupa şampiyonasında az buçuk oynarsa belki 200-300 bin euro kazanabiliriz.

-6) barış alıcı: kontratının son senesi olması lazım. Gerekirse maaşından 100 bin euro kar ederek bile sözleşmesini fesh etmeliyiz.

-7) lemos: belli bir oynama garantisi ile gerekirse maaşının tamamını ödeyeceğimiz bir anlaşma ile kiralık yollanmalı. Sakın ha yanlış anlaşılmasın kendisinden bir beklentim yok, oynama garantisiz kiralarsak bunu oynatmazlar 2 yıl daha tam takır maaş veririz. Belki bu yöntemle seneye birilerine daha az zararla sokabiliriz.

Gönderilmesi gerekenler:

1) kemal ademi: pivot görünümlü görünümlü şahin(*), Yine de bence son vuruşları fena değil. Bu adamı lemos tarifesi ile yollarsak hala daha kâr edebileceğimiz hayallerine sahibim.

2) tisserand: öyle yada böyle piyasası olan bir oyuncu. Doğru sistem ve güzel bir uyumla yeni takımında iş yapabilir. 2-3 milyon euro veren çıkarsa yollanmalı. Kalırsa da dünyanın sonu değil, hala daha verim alabileceğimize inanıyorum.

3) sadık çiftpınar: bu arkadaş da iyi insan ama bu saatten sonra toparlayamaz. Sözleşmesini fesh etmeyi denemeliyiz.

4) thiam: kabiliyetine kıyasla maaşı çok olan oyuncu. Kesinlikle fenerbahçe'nin oyuncusu değil. düşük bir bonservis kazancı ile keşke yollanabilsek.

5) ferdi kadıoğlu: bu çocuk çok büyük futbolcu olacak, fakat bizde olmayacak. Sözleşmesinin son yılı olması münasebeti ile 1-2 milyon euro bonservis ile bırakabileceğimize inanıyorum.

Teklife göre vedalaşmamız gereken oyuncular:

1) dimitros pelkas: bu adamı çok seviyorum fakat bize on numara değil kanat lazım. 8 milyon euro'yu geçen bir rakam alırsak düşünmeden yollanmalı :(

2) ozan tufan: keşke maddi durumumuz olsa da bizde kaptan olarak jübile yapsa diyeceğim bir oyuncu. Turnuvadan sonra serbest kalma bedeli ile gideceğine inanıyorum. Herşey için teşekkürler tank!

3)irfan can kahveci: 10 milyon euro'yu geçen teklif geldiği gibi gönderilmeli malum yeni transferlere ihtiyacımız olacak. Turnuvadan ümitliyim.

4)altay bayındır: Şuan sanırım takımın yarısından çoğunu göndermiş oluyorum(*). Tabii yeni takım kurmanın maliyetleri olacak. 15 milyon euro'yu geçtiği gibi yollanmalı.

Neyse sözlükte ayaküstü iyi fm oynadım xd. Ama şu da bir gerçek ki ederini bulan herkesi ve olabildiğince bütün çöpleri yollamak zorundayız.
Temmuz geldi,

- hoca yok
- hoca olmadığı için transferde yok (serdar ve caulker'ı saymıyorum onlar hocadan bağımsız)
- gönderilecekler duruyor ( lemos, ademi, thiam, tisserand, gustavo, samatta)
- kampın başlamasına 4 gün kaldı

Ali koç gururla sunar.