toplam kalitesi canavar gibidir. ama sanki biraz fazla iyi oyuncu var. diğer pozisyonlardaki defolarımız göz önünde bulundurulduğunda kadro mühendisliği açısından başarılı görünmeyebilir. (bkz: #46947)

sırf orta saha oyuncularımız 4-4-2 oynuyor valla. mhy'yi çok beğenmediğim için kaleye koydum, isteyen geçsin.(*)

pelkas - özil
ciğerci - sosa - ozan - irfan
omerfaruk - gustavo - yüksek - ferdi
mhy
gereksiz yere şişirilmiş orta saha rotasyonudur. ayrıca tempo yapabilen tek oyuncu maalesef ki ozan. kendisinin de satışı gündemdeymiş, eğer o da giderse bu rotasyon kâğıt üstünde kaliteli görünebilir fakat gerçekler böyle değil maalesef.

orta saha rotasyonu değerlendirilirken oyuncuların özellikleri birlikte değerlendirilmelidir. mesela gustavo-ozan ikilisi orta sahada yeterli seviyede dinamikken teknik açıdan yetersiz kalıyorlar. dolayısıyla ileriyi daha teknik tutmamız gerekiyor ki bunu da pelkas'la yapıyorduk, kendisinden aldığımız savunma katkısı da çabası. maalesef sakatlandı. şimdi yerine mesut geçerse belki ileride daha aktif olabiliriz fakat mesut'un yaratacağı savunma zafiyeti bizi kendi yarı sahamızda zor duruma düşürecek.

mesut'un arkasında mutlaka gustavo-ozan oynamalı. irfan maalesef şu an forma şansı bulamaz.

bir de gustavo-irfan-mesut orta sahası yapanlar görüyorum ve kahroluyorum. bunun olması mümkün değil, irfan ve mesut'un savunmaya katkıları gustavo'nun yarısı kadar bile değil ve yediğimiz her kontra gol yeme riskimizi çok artıracak.

mhy'den hiç bahsetmedim, mhy şu hâliyle forma şansı maalesef zor bulur. zira kendisi üçüncü bölge geniş alanda etkili olabilen bir topçu. bunu en iyi sivas'tayken görmüştük. biz ise üçüncü bölgede kendisine alan açamayız maalesef, o bölgede mhy'den ziyade dar alanda etkili olabilecek bir futbolcu gerekiyor. ayrıca mhy yerine mesut oynayacaktır muhtemelen. o olmasa bile pelkas var. yani orada forma şansı zor bulur.

ve son olarak sosa. sosa da irfan'la aynı görevi görebilecek bir topçu fakat sosa'nın savunmaya katkısı normalde irfan'dan daha fazla, eğer ki merkez orta sahada oynatılırsa. sosa'yı kazanmamız gerekiyor. fakat iş daha da zorlaştı çünkü yerine irfan geldi ve o bölgedeki forma şansı daha da azaldı.

benim favori üçlüm; gustavo-ozan-mesut üçlüsü. umarım böyle diziliriz sahaya.

eğer takım oturursa gustavo-irfan-pelkas veya gustavo-sosa-mesut da olabilir. bilemiyorum, değişebilir.
irfan, mesut, mhy, gustavo, sosa, ozan, pelkas yedilisinden oluşan rotasyon.

yarınki derbide(*) bu 7 isimden irfan, gustavo ve pelkas muhtemelen oynayamayacak. geriye sosa, ozan, mhy, mesut dörtlüsü kalıyor.

orta alanda sosa'nın olmadığı senaryoda ozan-lemos ikilisiyle mi çıkılır, ozan-mhy-mesut üçlüsüyle mi çıklır bilemiyorum fakat bildiğim tek bir şey var ki sosa yoksa sıçtık. yarın mutlaka sosa-ozan merkeziyle çıkmalıyız derbiye.

en uçta ise mhy, mesut kalıyor. mhy son maçlarda çok kötü oynuyor ve varlığı maalesef zarar. bunun için mesut'la başlayabiliriz. çok büyük risk, çok. tutmasını bekleyeceğiz bu riskin.

umarım yarın kazanırız.