rehberr – laci sözlük

rehberr

Fenerbahçe sözlük, fenerbahçeli taraftarların spor, fenerbahçe veya fenerbahçe sözlük hakkındaki fikirlerini özgürce paylaşacağı ve diğer yazarlarla yine aynı konular hakkında fikir alışverişinde bulunacağı bir platformdur. Sözlük yazarlarının elbette ki belirli sınırları vardır ve bu sınırlar, belirli kurallar çerçevesinde belirlenmiştir.

 

1) kurallar

Fenerbahçe sözlük kuralları, okuması zorunlu kurallardır ve bu kurallar, tüm sözlük yazarlarınca, çaylaklarınca ve okurlarınca kabul edilerek girilmiştir. Sözlük adminleri kurallarda istedikleri gibi değişikliğe gitme hakkına sahiptir. Kurallarda değişiklik yapılması durumunda moderatörler veya adminler tarafından bu değişikler yazarlara bildirilecektir. Bütün yazarların bu kuralları kabul ettiği varsayılır.

Kurallara uyulmadığı takdirde yazarlar entry silinme, kısa/uzun süreli uzaklaştırma, süresiz uzaklaştırma gibi cezalara tabii tutulurlar. Üst üste ve düzenli olarak süreli uzaklaştırma alan yazarlar bir süreden sonra moderasyon ve adminlerin ortak kararları sonucu uçurulur.

 

2) moderasyon

Moderasyon, admin ve moderatörlerden oluşur. Sözlük adminlerinin (56, alex) yetkileri sınırsızdır. Sözlük moderatörlerinin (1907, grimsborough) yetkileri ise sınırlıdır.

Moderatörlerin yazarlardan farklı olarak sahip olduğu yetkiler:

*başlıkları düzenleyebilmek
*başlıkları öne atabilmek
*entry’leri düzenleyebilmek
*entry’leri silebilmek (nedeni belirtilmek zorundadır)
*entry’leri taşıyabilmek
*başlıkları birleştirebilmek
*başlıkları silebilmek
*yazarlara ceza verebilmek (adminlerin kontrolünde)

Moderatörlerin yukarıda belirtilen yetkiler haricinde hiçbir yetkisi yoktur. Hesabınıza erişim, verdiğiniz artı ve eksi oyları görme gibi imkanları asla yoktur. Moderatörler sadece sözlüğün düzenini sağlamaktan mükelleftirler.

Moderatörlerin mesaj alımları her daim açıktır ve kendilerine sorulan soruları genellikle kısa süre içinde cevaplarlar. Bazı moderatörler belirli zaman aralıklarında aktif olamayabilirler, bu durumda diğer aktif moderatörlere veya adminlere sorularınızı, isteklerinizi veya görüşlerinizi iletebilirsiniz.

 

3) sözlük kültürü

Fenerbahçe sözlük’ün yegane amacı, başta da belirtildiği üzere fenerbahçe’ye gönül vermiş insanları birleştirmektir. Bu bağlamda tüm yazarların olabildiğince düzgün bir üslup benimsemesi beklenmektedir. Unutmayın ki hepimiz farklı fikirlere sahip olabiliriz, bu durumda seviyeli tartışmalar yaşamak her iki taraf için de en idealidir.

Fenerbahçe sözlük, ”anti-rakip” sözlük değildir. Fenerbahçe sözlük’ün temel amacı kullanıcılara fenerbahçe ve spor hakkında içerikle sunmaktır. elbette ki rakipler hakkında konuşulacaktır. fakat bu iş eleştiriden ziyade ”anti-rakip” zihniyetine dökülmemelidir.

 

4) maç başlıkları

Maç başlıklarında format konusunda biraz daha esnek davranılır. Gol olduğunda “goool” yazmanız yasak değildir fakat bir başkası yazmışsa siz de “gooool” yazdıktan sonra yanına bir şeyler eklemelisiniz.

Maç başlıklarında da küfür kuralları aynen geçerlidir.

 

5) entry ihbar etme

Her yazarın entry’leri ihbar etme hakkı vardır. İhbar ettiğiniz entry’ler adminler veya moderatörler tarafından incelenir.

 

6)nick-altı entry’leri

Yazarların nick altlarına onları kırmadan entry’ler girilmelidir. Unutmayın ki bir yazarın fikrine katılmadığınızda onun nick altına nahoş bir üslupla katılmadığınızı belirtirseniz o yazarı sözlük halkının önüne atmış olursunuz ki bu antipatik bir olaydır. Bir yazardan bir sebepten dolayı rahatsız oluyorsanız onu özel mesaj ile uyarabilirsiniz. Ya da en son çözüm olarak moderatörlere ve adminlere şikayetinizi iletebilirsiniz. Eğer yazarın işlediği bir suç varsa ve bu moderatörler veya adminler tarafından tespit edilirse cezalandırılır.

 

7) maç ekranı

sadece #maçgünü kategorisindeki başlıklara ”maç ekranı” eklenebilir. karşılaşmaya dair bilgiler eksiksiz ve uygun girilmelidir. maç ekranını sabote etmek kesinlikle yasaktır ve sabote eden kullanıcılar adminler tarafından kolayca tespit edilip cezalandırılır.

 

8) bilgi ekranı

girilen bilgiler mutlaka güncel veriler ışığında olmalıdır. mevcut yanlış/eksik bilgiler kullanıcılar tarafından değiştirilebilir. bilgi ekranında şahıslar, stadyumlar, kulüpler için bilgiler verilir. söz konusu sporcu/antrenör herhangi bir takıma, kulübe bağlı değil ise serbest kategorisinde değerlendirilir ve spor kulübü logosu yerine serbest bilgisi kullanılır. söz konusu sporcu/antrenör mevcut kariyerini sonlandırdıysa ve bu iki mesleği icra etmiyor ise kariyer sonu bilgisi kullanılır.