Hic birinize burada nutuk atmayacagim ve atacak konumda da degilim ama bazi soylemlerin hos oldugunu dusunmuyorum

Gunluk yasantimda kufuru agzimdan dakika eksik etmem bunu gizleyecek degilim ama duzgun bir sozluk ortami yaratmak istiyorsak buna dikkat etmek zorundayiz

Derdimiz fenerbahce, derdimiz guzel spor, derdimiz temiz ortam!
yine artan. bugün toplamda 2 küfürlü entry gördüm. arkadaşlar lütfen daha temiz bir sözlük ortamı için küfürden kaçınalım. farkımız olsun diğer sözlüklerden. daha nezih olalım.

ayrıca küfür kullanmak istiyorsanız ille de; birilerine hakaret etmeden yapın ve edeceğiniz küfrü ''üç nokta'' noktalama işareti ile ayırın. örneğin ''nezih'' kelimesi bir küfür/argo olsaydı bunu üç nokta ile şöyle ayırırdınız: n...zih. bilindik küfürler için harf sayısını daha da azaltabilirsiniz. anlaşılır olsun yani. ama sansür olsun mutlaka.

ayrıca imla kurallarına da dikkat etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatalım(*).

(bkz: imla kurallarına takan ruh hastaları) evet onlardan birisiyim.

ayrıca başlık ingilizce klavye ile açılmış. moderasyon lütfen türkçe'ye çevirebilir mi başlığı?

edit: düzeltildi. teşekkürler.
küfür kullanımına(sinkaf) karşı olmakla beraber, sadece maç günlerinde/maç başlıklarında dozunda argonun çok da problem yaratacağını düşünmüyorum şahsen.

yani bu "dozunda argo"dan kastım;

"nasıl koyduk", "nasıl içinden geçtik", "salakça hatalar yaptık", "mala bağladık, "pozisyon p.ç oldu" vs.

gibilerinden kıvamında argo kullanımlar kimseyi üzmez.

bilmiyorum ben böyle düşünüyorum en azından, sonuçta bazen duygu durumu bu kelimeler çok daha net anlatıyor. günlük hayatımızda da böyle tepkiler veriyoruz en nihayetinde.

grimsborough'nun argo kelimeleri sansürlü kullanma fikrinin de isabetli olduğunu düşünüyorum.

tabi hepten bu kullanımlara karşıysanız da uyarım, farketmez.
hoş olmayan durumdur.

göze batmayan ve aşırı sivri kelimeler haricinde zaman argo kullanımı olabilir. önemli olan bunu üslubumuza yapıştırmamak yani her entrye yansıtmamak.

bir diğer husus da rakiplere aşağılayıcı dil kullanımı.. sanırım bu başlık altında bundan da söz edebilirim.

özellikle ikinci nesil yazarların gelişiyle(*) rakip başlıkların altına çirkin hitap şekilleri doldu. moderatörler elden geldiğince entry sahiplerini uyarsalar veyahut entryleri direk silseler de çözüm bu olmamalı. rakipleri aşağılamanın bizlere hiçbir faydası olmayacağı gibi onları yeri geldiğinde övmek de fenerbahçe taraftarına yakışandır. lütfen özellikle sosyal medyada rakiplerimiz için kullanılan çirkin hitap şekillerinden arınalım. en azından bu platformda kullanmayalım. sinirlerimize hakim olamayıp kullandığımızda da moderatörlerin yaptırımlarına(*) alınmayalım.

son olarak.. yaşa fenerbahçe!
söylenenlere katılıyorum, sonuçta hiç birimiz polyannacılık oynamıyoruz. 'dozunu' ve 'kullanım şeklini' bildikten sonra gayet keyif veren bir şey.

dur yere küfürlü konuşmanın veyahut çok sivrilmenin anlamı olduğunu düşünmüyorum. ben de bu konuda moderatörlerin biraz daha hassas olmalarını rica ediyorum.

başlığı ilk açtığım zaman da dediğim gibi belki aranızda en çok küfür kullanan insan olabilirm ama her şeyin yeri ve doğru ortamı var.

(bkz: kalpler beraber)