futbolcu

Boy: 1,78 m
Ayak: sol
Santa clara forması giyen 1998 doğumlu brezilyalı orta saha. Kısaca lincoln. Geçmişte rizespor'da da oynamış. Record'a göre kendisi ile ilgileniyoruz. Hatta bir gün içerisinde iki kez yazmışlar. Santa clara başkanının sanırım galatasaraylı olduğunu bilmiyor olsalar gerek. Yalnız jorge jesus bu adamı beğeniyorsa irfan can kahveci gelecek sezon peygamberliğini ilan eder. Adam bildiğin irfan can'ın stilli ama iki tık altı.

Bugün dış basın ayrıca ısrarla de la cruz'u da yazmış. Bana menajer üflemesi gibi geliyor fakat dış kaynaklar da bu denli ısrarla yazınca bir tereddüt etmedim değil. Neyse asıl mevzuudan çok uzaklaşmadan hoca sanırım mezzala istiyor olabilir.

Iddiaların en ufak dogruluğu varsa 4-4-2 yükleniyor... yalnız 4-4-2 değil de 4-1-3-2 yükleniyorsa büyük hüsrana uğrayabiliriz.
Bu adam ne alaka ya. Başladık yine 3 tane alternatif olan mevkiye adam almaya şaşırtmadı. Arda,irfan ve pelkas'ın olduğu yerde bu adamı almayı anca komisyonculukla açıklarım kusura bakmayın.

Ya iki tane 10 numarayla falan oynayacağız ya da bu adamı kulübeye alıp boşa bonservis vereceğiz.
Olası transferi durumunda 4-4-2'nin solunda oynayacak olan oyuncu. Irfan can sağ kanatta ne yapıyorsa kendisi de solda benzer bir katkı sağlayacaktır. Yani Pelkas, mesut gibi adamlar burada oynayamayacağından ihtiyacımız olan bir transfer.

Tahminimce solda Lincoln, sağda ise irfan can forma giyecektir. Arda ise her iki kanat için de rekabette iddialı olacaktır. Fakat yine de sağ ya da sol kanada bir tane daha benzer profilde oyuncu almamız gerekebilir. Mesela de la cruz gibi. Keza Irfan can bu sistem içerisinde yıldızlaşma potansiyeli bir hayli yüksek bir oyuncu olsa da sakatlık sorununu gözardı edemeyiz.

Bahsettiğim oyuncular Tıpkı flemengo'daki everton ribeiro ve Arrascaeta gibi oynayacaklardır. Bruno henrique yada benzeri bir transferi de bitirirsek saha içinde sık sık 4-4-2'den 4-2-3-1'e geçişler görebiliriz.
santa clara'da morita'nın orta saha partneri. zajc'ın yerine düşünüldüğünü düşünmekteyim; zira, benzer ama çok daha delici ve sonuç odaklı bir isim olan midtylland'ın orta sahadaki beyni evander da silva ferreira da adı geçenlerden biri.

hem mevcut kadro derinliğine hem de crespo - zajc ikilisinin yakaladığı uyuma ve forma bakıp o bölgeye bir takviye yapılacaksa, william carvalho tarzında sahaya adım attığı anda çimleri titretecek bir kalibre şart. piyasadaki isimlerden nicolas de la cruz bile lincoln'e göre çok daha tempolu, iki yönlü, istikrarlı ve takım oyuncusu.

zaten, hocanın tespitine en başından katılmıyorum: ihtiyacımız olan şey yaratıcılık değil, bitiricilik.

sistem ne olursa olsun orta sahanın kanatlarında pelkas, rossi, berisha, ferdi, mhy, irfancan, muhammet, osayi ve burak kapacak gibi isimlerden belli bir ölçüde faydalanılır; ancak, top ceza sahasına girdiğinde doğru pozisyon alacak, vuruş zamanlaması, atletizmi, hem sırtı dönük hem de yüzü dönük oynama becerisi, uzak direğe plaseleri, adam eksilterek kendi pozisyonunu yaratabilme meziyetleri, şok presleri, ofsaytı bozma bilinci olan bir santrafor olmadan çıktığımız her maç 1988-89 sezonu 103 gollü şampiyonluğu ilan ettikten sonra hasan vezir'siz çıktığımız türkiye kupası final gibi sonuçlanır.
Oyuncuyu bilmemekle birlikte kanat forvet rotasyonunda berisha ve Pelkas bir şekilde süre bulabilir diye düşünüyordum. Ancak hoca klasik ya da baklava 4-4-2 tercih edecek gibi.

Ben Fenerbahçe'de çok uzun zamandır 4-4-2 izlemedim.
Crespo etkisi oluşturacaksa buyursun gelsin. Fazla beklenti içinde olmayınca hep verim alıyoruz. Oyuncu hakkında fikrim yok ama vardır jesus hocamın bir bildiği diyorum.

Tanım: adı fenerbahçe ile anılan futbolcu.