Ulan bunun neyi ile ilgileniyormuşuz. Ortada daha hoca yok, üstelik 500 hocanın 499'nun sisteminde bu adamın yeri yok. Bizim ali'ye menajerler yine santrfor diye bunu kitlemiyorsa ben de birşey bilmiyorum. Allahını seven ali koç'a artık santrfor ile forvetin farkını öğretsin.
Genelde arda’nın mevkisinde görev yapmış net bir santrafor değil. Kesinlikle kaliteli oyuncu da bu yaşta tr’ye gelmez bizim mali’yi yiyorlar yine.

Arda giderse yerine gelebilir diye kendisine bakılıyor olabilir ama arda kesinlikle 1 yıl daha kalmalı gereksiz transfer her yönüyle.
ismi fenerbahçe ile anılan arjantinli futbolcu.

correa; thomas müller, joao felix, antoine griezmann, max kruse, giuliano familyasından bir oyuncu. nedir bu oyuncuların ortak özelliği? tarzlarında farklılıklar olsa da hepsi tek mevkinin futbolcusu. santrafor desen santrafor değil, kanat desen kanat değil, 10 numara desen 10 numara değil, bu mevkilerde yüksek verim alman çok zor. maksimum verimi alman için ya 4231'de forvet arkasında 9.5 numara gibi kullanacaksın, ya da çift forvetli sistemde 2.forvet gibi oynatacaksın. griezmann gibi bu familyanın en elit futbolcularından biri olarak barcelona'da bunun zorluğunu yaşadı, bekleneni veremedi. correa da kariyerinin en iyi dönemini lazioa'da 3-5-2'de çift forvetli sistemde geçirdi.

fenerbahçe için uygun mu, başarılı olur mu kısmına gelince soru işaretleri mevcut. her şeyden önce fenerbahçe'nin bir teknik direktörü yok, gelecek sezon ne oynayacağı belli değil. ihtimaller üzerinden gidelim.

4-2-3-1 oynadığımız senaryoda correa için forvet arkası/10 numara, sağ-sol kanat mevkileri için aday. 10 numarada - takımda kaldığı senaryoda- arda güler var. bu durumda ya correa ya da arda kanada atılacak. ne arda ne correa için en uygun mevki kanat değil. arda, kendi mevkisinden uzaklaştırılıp verimi azaltılacak bir oyuncu değil, correa da muhtemel maliyetiyle kanada devşirilecek bir oyuncu değil. yıllık 3-4 milyon euro verdiğiniz bir oyuncuyu alışkın olmadığı mevkiye koyup vasat bir performans almak transfer başarısızlığı olur.

çift forvetli sistemlerde de benzer durum var. correa doğru mevkisine geçse bile arda kanatta devam edecek. kısaca hem arda hem correa'nın maksimum vereceği bir sistem çok zor. aklıma tek gelen 3-4-1-2 oynamak ki bu durumda yeni takıma katılan ryan kent yedeğe düşecek.

ezcümle bence correa gereksiz bir transfer olur. bu parayı net bir kanat oyuncusu için harcamak takım için çok daha makul gibi duruyor. dediğim gibi tek istisnası 3-4-1-2 oynatan bir hoca gelir ve maksimum verim alır, o zaman correa fark yaratan bir parçaya dönüşür.