futbol kulübü

Ligi: premier lig
Renkleri: beyaz-kırmızı
Kuruluş: 1878
İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan ve Premier League'de mücadele eden futbol kulübü.

1878'de "Newton Heath LYR Football Club" adıyla işçilerce kuruldu.
Dortmund'dan klopp ayrılırken mutlaka alması gerektiğini düşündüğüm takımımdı, onlar Mourinho kabızına yöneldiler. Halbuki manu'nun tam aradığı geliştirici, öğretmen menajer sınıfına giren, genç ve uzun vadeli planlama yapabilecek bir teknik adamdı. Hata yaptılar. Şimdi pochettino var boşta nagelsman ya da pochettino manu'nun başına geçmeli. Sportif başarı son yıllarda gelmese de ekonomik olarak hala en çok kar elde eden 2 3 kulüpten teki olan manu için bütçe de problem değil.

Zaten 2 takım tutuyorum, birisi Fenerbahçe ötekisi de manu, ikisi de son 5 yılda futbolda hüsran yaşatıyor bana,ikisi de kabız hocalar getirdi takımın başına ( Mourinho, kocaman) ikisi de Hollanda ekolünü denedi ( advocaat, cocu, Van gaal) ikisi de bir arpa yolu başarı elde edemedi.
son yıllardaki facia transfer hataları, inanılmaz kötü oyunları, lig sıralamasındaki düşük yerlerine rağmen hala dünyanın en zengin spor kulübüdür.

kaynak

aynı zamanda kırmızı şeytanlar lakabı takılmıştır.

sir alex ferguson sonrasında inanılmaz hoca ve oyuncu hataları ile kulüp, belki de son 50 yılın en kötü istatistiklerine sahip olmuştur.

ole gunnar solskjær ile daha fazla devam etmemesi gerektiğini düşünmekle beraber, tottenham hotspur'dan ayrılan mauricio pochettino'nun acilen takımın başına getirilmesini düşünmekteyim.

gerekli sabır ve transfer kolaylığı ile manu, tekrardan manu'yu eski günlerine döndürebilecek tek insandır. elbette gönül klopp istese de o şu an imkansız.
galatasaray'a fena halde benzeyen takımdır.
manchester united premier league'in kuruluşundan önce orta veya kalburüstü denilecek seviyede bir takımken, iyi bir jenerasyon yakalaması, alex ferguson ile uzun soluklu çalışması ve liverpool'un şampiyonluk olarak fersah fersah gerisinde olmasına rağmen geçmesi ve bunda hakemlerin de önemli bir pay oynaması aynı zamanda ülkenin en çok desteklenen futbol kulübü olması, renklerin benzerliği gibi bir çok benzer özellik sıralanabilir. Bu benzerlikte en büyük farkın Ferguson'ın taktiksel bir deha olması ve fatih terim gibi salt motivasyon, babacan liderlik ile ilerlememiş olmasıdır.
ferguson sonrasında, ait olduğu orta sıralara dönüş yapmış takım. liverpool 1990'da 18. ve son kez şampiyon olduğunda, bunların 7 şampiyonluğu vardı ve 1967'den beri şampiyon olamıyorlardı. devran felaket döndü ve united eskiden olduğu gibi ezik bir takım oldu.

beter olsunlar.
Eriksen'i de kaçırdılar.

Cidden nasıl tepildi bu fırsat hem de 20 milyon euro seviyelerinde inanılır gibi değil. Belki oyuncunun premier lig içi maliyeti daha yüksek ya da imkansız da olabilir ya da oyuncu İngiltere'de kalmak da istememiş olabilir lakin bir şekilde ikna edilmeliydi. Nerede yetersiz topçular milyon eurolar bayılıyorlar, olmuş topcuya yatırım yapmıyorlar.