11 günlük bay arası var. Bu 11 gün içinde takım üçlü savunma çalışmalarına derhal başlamalı. Stoperlerimizin 4 lü sistemde güven vermemesi, beklerimizin kanat beki olması ve çift forvet oynayınca daha etkili oynuyor olmamız bu sisteme geçmemiz gerektiğini gösteriyor. Üçlü oynarsak takım boyuda kısalır ve ortasaha kalabalıklaşır. Perotti yokken 352, varken 343 oynamalıyız.
Yıllardır beklediğim savunma sistemi. Elimizde novak varken 3 lü neden olmasın.

Tisserand'ın önüne hava toplarını alabilecek uzun boylu ve fiziki bir stoper, yanında serdar ve novak ile oynanabilir.
Son yıllarda yeniden trend haline gelen diziliş . 3-5-2 , 3-4-2-1 , 3-4-3 gibi türevleri mevcut .

Antonio conte’nin chelsea’de kazandığı şampiyonluk sonrası dünya futbolunda gittikçe yaygınlaşıyor .

Antonio conte , Julian nagelsman , lucien favre , nuno espirito santo , diego simeone , thomas tuchel gibi elit teknik direktörler 2020-2021 sezonunda ana diziliş olarak 3’lü savunma tercih ettiler .

Ligimizde de marius sumudica Gaziantep fk ile ligin ilk yarısında çok iyi bir performans ortaya koymuştu .

Euro 2020’de de sıkça kullanılan bu diziliş , 4’lü savunmalara büyük zorluklar yaşatıp üstünlük kurabildiğini ispat ediyor .

Emre özcan’ın konu üzerine Yazısı
Bir takımın "defansif" yahut "ofansif" olarak nitelendirilmesinde sanıldığı kadar etkisi olmayan formasyondur. Fakat yine de böyle saçma bir değerlendirmeye gidilecekse, Dünyada bu sistemi oynayan takımların genel olarak daha "ofansif" oldukları rahatlık ile söylenebilir.

Yine çok uzaklara gitmeden fenerbahçe'nin son şampiyonluğu da bu formasyona benzer yapıda gelmistir. Ersun yanal'ın şampiyon fenerbahçesinde mehmet topal stoperlerin arasına giriyor, bekler bir hayli ileri çıkıyorlardı. Sahte 3-4-3 denebilecek bir formasyon ile oynuyorduk.