ismini söylemeye gerek yok. Herkes kim olduğunu bilmiştir diye düşünüyorum.

Bu malum takım Türkiye'deki tüm spor dünyasını zehirleyen bir virüstür.

Bu virüs öyle tehlikelidir ki mücadelesi pek çetindir. Fakat rahat edebilmek içinde bu virüsle mücadele elzemdir.
önceden az da olsa kullandığım, şimdilerde ise hiç kullanmadığım; bazı fenerbahçelilerin "galatasaray", bazı galatasaraylıların ise "fenerbahçe" yerine kullandığı kelime grubu. bana itici geliyor bu açıkçası. malum takım diyeceğine direkt küfür et daha iyi. çünkü bir takımın ismini söylemekten bile iğreniyorsa bir insan, bir noktada problem vardır.

"suyun karşı tarafı" denen bir tabir de var bir de. o biraz daha ılımlı buna göre, ama o da bana ayrıştırıcı gelmiştir. lakin yaşadığımız ülke türkiye olunca çok da duyar kasmaya gerek yok "suyun karşı tarafı" tabiri için. ama malum takım bence gereksiz bir kullanım.

herkesin fikrine saygım var tabii. ama bir galatasaraylı, "fenerbahçe" için malum takım diyorsa ben onu ciddiye alamıyorum, fikirleri ne olursa olsun.
Malum örgüt ile paralel bir şekilde hareket eder. ismini bile zikretmekten tiksinildiği için bu ifade kullanılır. Bu ifade Sadece spor kulübü için kullanılmaz, misal; arkadaşla istiklal caddesinde buluşulacaksa telefondan malum lisenin önündeyim denir, Öyle bir şeydir işte.
İki tanedir bir tanesi istanbulda öbürü doğu karadenizdedir.

İlginç bir kader birlikleri vardır bu iki malum camianın fenerbahçe düşmanlığı ortak noktasıdır 3 temmuz sürecinde birisi açıktan fenerbahçe düşmanlığı yürütürken diğeri sinsice yapmıştır ancak doğu karadenizdeki 3 temmuz sürecinde kendisini zayıflatanın fenerbahçe olduğunu zannetmektedir halbuki baksalar en kaliteli futbolcuları hangi takıma gitmiş görecekler.