Mutluluk kaynağımız.
Kuruluş Yılı: 1907

Kurulduğu Yer: Moda’da Beşbıyık Sokağı 3 numaralı evin alt katı
kurucular:
nurizade ziya songülen bey, osmanlı bankası memurlarından ayetullah bey, bahriye mektebi talebesi necip okaner bey, hindli namıyla anılan asaf beşpınar bey ve enver yetiker tarafından kurulmuştur.

ilk başkan:nurizade ziya songülen

1895 yılında Moda’da oturan İngilizlerin modern futbolu oynamaya başlamaları, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kurulmasının ilk adımları olacaktı. Deniz öğrencisi Fuat Hüsnü Kayacan’ın, 1899 yılında Fenerbahçe Stadı’nın bulunduğu çayırda meşin yuvarlağa yaptığı vuruşlar sırasında arkadaşları Reşat Denyal, Mehmet Ali ile dile getirdikleri "Ah biz de bir futbol takımı kurup oynayabilsek" özlemi, Türk gençleri arasında Black Stockings FC kurulmasına sebep olmuştur. Fakat daha sonra, kulüp monarşi rejiminin engellenmesini önlemek amacıyla hemen dağıtılmıştır.
Birkaç gencin de katılımıyla aynı isimler, 1902 senesinde bu kez Kadıköy Futbol Kulübü adı altında toplandılar. Ancak daha sert hafiye baskını bu girişimi de engellemiştir. 1907 yılının bir bahar gününde gene bir maç dönüşü Ziya, Ayetullah ve Necip evlerinde çay içerlerken sönmeyen ideallerini bir kez daha başarmaya yöneldiler. Monarşi rejimi artık gevşemiş ve bu girişim bu kez tutunmuş ve FENERBAHÇE FUTBOL KULÜBÜ bir daha kapatılmamak üzere kurulmuştur.
Fenerbahçe Futbol Kulübü’nün ilk yönetim kurulu şöyledir: Ziya Bey "Başkan", Ayetullah Bey "Genel Sekreter" ve Necip Bey de "Genel Kaptan ve Veznedar"dır. Tabii kuruluş yılları kolay olmamış, zaman zaman futbolcu bulmakta zorlanılmış ve birçok defa gemilerden ödünç futbolcu alarak ligdeki mücadelesini sürdürülmüştür. 1909 yılında kulübün adı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak değişmiş, renkleri de sarı-beyazdan bugünkü rengi olan sarı-laciverde çevrilmiştir. 1909-1911 yılları Fenerbahçe’miz için çok zor geçmiş bir ara dağılma noktasına bile gelinmiş ancak Elkatipzade Mustafa adlı üye, kulübü kurtaran adam olmuştur.
kaynak : fenerbahce.org
birçok sözlüğün kurulmasında iş yapmış biri olarak naçizane fikrim şudur: yazar sayısını çok önemsememeli; mevcut yazarların üretkenliğine, kalitesine ve en önemlisi sadakatine odaklanmalıdır. bu arada yazar alımları hiçbir zaman kapatılmamalı ama bir referans sistemi üzerinden yazar alımına devam edilmelidir. şu an suyun diğer tarafı ve hamsiler de doluşmuş olabilir sözlüğe.
sen allah'ın bir lütfusun dediğim skorerimiz. asist desen var, gol desen var, onu övmeden geçmek resmen ayıp olurdu bugün de. iyi ki varsın seba, şampiyon yapacaksın bizi inanıyoruz.