Duygusal davranmamakta fayda var. Paylaştığı vıdeo maalesef ki Türkiye. Hemen her gün bu Arap kültüründen daha fazla etkileniyoruz.

Ben küçükken hollywood filmlerinde bizleri hep bugün itiraz ettiğimiz videodakiler gibi sunuyorlardı. Biz de hep tepki gösterip, biz arap değiliz derdik. Oysa bize biçilen rolü in ipuçları idi bunlar. Yavaş yavaş bizi ısındırma turları idi. Zamanla Yavaş Yavaş kurbağa gibi piştik.

İlk Suriye savaşı başladığı zaman malum gazetecilerden biz aslında orta doğu ülkesiyiz, onlar da bizim kardeşlerimiz söylemleri boş yere değildi.

Toplumun hala bir bölümü bu araplaşma politikasına karşı sessiz bir tepki olunca da bu sefer direkt safkan Arap ithal edildi, hala da geliyorlar. Buna kendi kendimize tepki gösteriyoruz ancak toplumsal bir tepki gösterecek birlik de cesaret de yok. Ancak szalai üzerinden vicdan tepkisi veriyoruz. Yarın buna tepki göstermeye gelin desek, bin kişi çıkmaz. Ancak bir yabancı bizi böyle gördü diye rahatsız oluyoruz. Oysa ki ben de bizi böyle görüyorum.
ztk 2011-2012 sezonu final maçı.

maçı alex'in attığı 1 gol ve yaptığı 3 asistle 4-0 kazanıp 29 yıl aranın ardından kupayı müzemize götürmüştük. çok rahat bir galibiyet olmuştu bizim adımıza.

dramatik bir şekilde biten süper lig 2011-2012 sezonunun hemen ardından oynanmıştı. bu maçtan 4 gün önce çok kötü bir gün yaşamıştık:

(bkz: 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı)

sonrasında bu kupayı 4 golle alıp müzeye götürmek sevindirmişti tabii. sezonu en azından kupayla bitirmiştik ve şike kumpası sezonunda kupa almak mutlu etmişti.
1 yildan fazla oldu sanirim, bu sene 19.07 tarihini de es gectik. 4 gun sonra ilk lig macimizin oldugu gune ozel bir seyler yapilabilir sanki Veya farkli bir tarih..

Ufaktan yazar mi alsak dedigim sozluk.


alex

56

grimsborough
Kendisini var eden cumhuriyet devrimlerini hiçbir zaman benimsemiş olan ülke.1938'den sonra belirli aralıklarla karşı karşıya kaldığı karşı devrimlere de gerektiği gibi direnç göstermemiş olması bugün içinde bulunduğu durumun en büyük nedeni.Halk bir yana, son karşı devrim esnasında devlet kurumları ile medya ve sanat camiasının gerektiği direnci gösterememesi ve bir süre sonra sinmesi, bir kısmının menfaat için bu düzene katılması sonun başlangıcı oldu.Şurası kesin ki tarih sürekli bir ilerleme içerisindedir.Ve dönemin ruhuna aykırı ideolojilere sahip her oluşum, bir süre gücü elde tutsa bile er geç yıkılmaya mecburdur.Elbet mevcut iktidar da tarihe karışacak.Ancak mühim olan, karşı devrim sahiplerinin cumhuriyeti bir darü'l harp olarak görerek ülkeyi umarsızca yağmalaması ve yurda telafisi mümkün olmayan zararlar vermesi.Türk milleti belki yeterli direnci gösteremediği için bu yaşadıklarını hak etti.Burada mazlum olan kim? Anadolu'nun tabiatı, yurt için kanını dökmüş askerleri, devlet hazinesi boşalmasın diye kuruş hesabı yaparak devleti yöneten geçmiş devlet adamları ve elbette genç nesil.Dediğim gibi köhne iktidarlar er geç tarihe karışacak ama ben dahil genç nesile ne kaldı, hangi mirasın üzerinde yaşayacağız? Türlü yolsuzluklarla hazinesi boşalmış, devlet kurumları bozulmuş, milyonlarca göçmenle dolmuş, milleti cahilleştirilip ahlakı bozulmuş, dünyada saygınlığı yerle yeksan olmuş bir Türkiye...