kulübün anahtarını verdiğimiz şirket.

bjk benzer bir hamleyi ahmet bulut ile yapmış sonrasında bugünkü borç batağına girmişti.

anlaşıldı ki olmayan scout departmanı uzun süre daha olmayacak. eğer bütün transferleri menajerlere teslim ettiyse sportif direktöre ne gerek var ? bu kadar teslim olmak ilerleyen süreçte başımıza iş açmaz umarım.
Attilla, gustavo ve pelkas'ı bize satarak yönetimden daha faydalı olmuşlardır. Ya rogon olmasaydı? Mevcut transfer anlayışı ile Ilk 10'a bile giremeyecektik.

114 yıllık kulubün transfer aklı menajerlik şirketinin insafına kalmıştır.
Pelkas ve szalai'den sonra berisha'yi da bize kazandiran sirket. Bu iki oyuncularina kazandirilan piyasa degerinden sonra berisha konusunda elimiz daha guclu olmustur muhtemelen. Eger olurda bu yil berisha da yukselmesine devam eder de piyasa degerini arttirirsa, seneye muhtemelen daha elit wonderkid oyuncularini pek tereddut etmeden yollayabilirler.

Ilk yillarda yapilan transferler hep bize girdi, zamanla daha iyilerini almaya basladik. Suan ise bence biz daha kazancliyiz bu iliskiden. Rogon ile olan durumumuzdan rahatsiz degilim.
Bize sağlam potansiyelli oyuncuları verdiği sürece ilişkimizin devam etmesi çok faydalı olacak menajerlik şirketi.

Oyuncularını parlatıp satarsak adamlarda bize özellikle vermek isteyecektir. Firmalarında cidden iyi oyuncular var ama çöplerde var tabi onları da çakmayı azaltırlarsa ilişkimiz faydalı yürür.
Beyaz eşyacının mabadını kurtaran menajerlik firması. Rossi'yi de rogon'un çözdüğü söyleniyor. Bu adamlar olmasa sezona kanatsız, forvetsiz girecektik. Ali koç dünya tarihinin açık ara en rezil kulüp başkanı. Rezaletlerle dolu 3 sene sonrasında rogon olmasa forvet bile alamayacaktı. Bu adamdan hala sol, sağ bek, ortasaha, yedek stoper bekleyen var. Ben şahsen forvet aldığımıza şükrediyorum.
Şimdiye dek fenerbahçe'ye çok faydalı olmuş olan menajerlik şirketi. Herşeyden evvel Endüstriyel futbolda menajerlik şirketlerinin önemli bir aktör olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Burada esas olan onlar ile nasıl ilişkiler izleyeceğimiz. Ezberden menajerlik şirketlerine karşı savaş açmak fazlası ile ucuz bir tutum olduğu gibi, Bu şirketlere bel bağlamak da aynı şekilde fazlası ile hatalı olacaktır. Yapmamız gereken bu şirketler ile ortak menfeatler içerisinde buluşmak. Bu bağlamda fenerbahçe ile rogon'un ortak paydada olduğu ve ilişkilerini daha da kuvvetlendirmeleri gerektiği kanaatindeyim.

Juan figer, mendes, yerli çakallar vs. Gibi pek çok şahsiyet ve bu huvviyette şirketler yüzünden ülkemizde menajerlik şirketlerine karşı çok ciddi negatif bir tutum var. Aslında bu durum ülkemize has olmaktan öte beynelmilel bir durum. Milyarlarca euroluk bir sektöre taşeronluk yaparak hükmeden firmaların tepki görmesi bir hayli normal. Fakat bu bozuk düzen ile mücadele edebilecek ekonomik veya yaptırımsal güce sahip olanlar kesinlikle türk kulupleri değil. Unutmayalım ki ne şartları belirleyebiliyor ne de şartlara adapte olamayorsan yok olmaya mahkumsundur.

Fenerbahçe, bu evrede menajerlik şirketleri için oyuncularını belirli bir piyasaya ulaştırmak adına basamak olacaksa ise buradan zarar edecek olan biz olmayız. Rogon da bu evrede bu prensip ile çalışacakmış gibi duruyor.

Aslında çok uzun yazacaktım da üşendim(*).
Bunlara verilen parayla bir tane as bir tane yedek santraforu 15 milyona bağlar en az 3-4 sene arkana yaslanırdın. Bizim kulüp ucuz mal alacak kadar zengin çünkü kaliteli iki üç oyuncu almak yerine ortalama on onbeş oyuncu alıp hepsinin iyi çıkmasını bekliyor.