Teknik direktör (Eski Futbolcu)

Doğum: 3 Haz 1974
Uyruk: Ukrayna
Boy: 1,75
ali koç'un divan kurulu'nda yaptığı bilmece usülü açıklamada şahsım adına teknik direktör adayı olduğunu hissettiğim fenerbahçe x 10 numarası. başkanın açıkladığı birçok kritere uyduğunu düşünüyorum.

Ayrıca hasbelkader takımın başına geçerse başarılı olacağını da tahmin ediyorum.
İsmi bizimle anılan teknik direktör. Öncelikle saha içini değerlendirecek bilgiye sahip değilim , ancak kağıt üstünde olumlu bir izlenim bıraktığı kesin.

İlk olarak eski bir Fenerbahçeli olduğu için ligi bilen antrenör sınıfına giriyor. Bundan daha önemlisi ukrayna , macaristan ve suudi Arabistan tecrübesi var. Yani cocu gibi Türkiyeye tamamıyla zıt ortamlardan ziyade benzer ülkelerde çalışmış.
Bence en önemli veride dinamo kiev ile kazandığı şampiyonluk. Ukraynada lucescu'nun shaktarını geçerek şampiyon olmuş bir hoca. bunun üstüne al ahli serüveni var. Burada da 2. Olmuş bir isim. Son olarak macaristanda da şampiyonluğu var. Bu da şampiyonluk yarışında her zaman bulunmuş olduğunu gösteriyor ki çok önemli bir veri. Son zamanlarda şampiyonluktan erken kopan bir takım haline dönüştük.
bjelica rebrova göre daha çok ses getirmiş bir isim. Fakat rebrov'un tepeden başlayarak yükselen bir ivmesi olması ve Türkiyeye benzer kültürlerde çalışmış olması avantaj.
Ali koç'un hoca kriterlerini söylerken kendisine çok benzer özellikler söylediği antrenör.menajeri de kendisiyle temas kurduğumız belirtmiş, denenenbilir neden olmasın.
Ama gidipte adamın eline çöp bir kadro verip hem taraftarın hem de hocanın hevesini bozmazsak iyi olur.
Menajerinin uydurması olduğunu düşünüyorum en azından buna inanmak istiyorum.
Bizim standardımız ne abi? O gelsin bir deneyelim, şu gelsin bir deneyelim. Sürekli deneyelim. Bizim kadar evlat düşkünü başka camia da yok. Sürekli eskilere bir yer açıyoruz. Dinamo kiev'de teknik adamlık yapmış olmasının da sebebi eski futbolcusu, aynı mantık.
Bjelica-erol b- pellegrini- Abdullah Avcı- şimdi de rebrov.
Birbiri ile paralellik gösteren sadece Erol b ile Abdullah Avcı. Gerisi birbirinden farklı futbol bakışına sahip( rebrov hakkında bilgim yok) diyelim ki rebrov da updullah ile benzer anlayışta. Peki bu futbol anlayışını taraftar seviyor mu? Beşiktaş'ta bile beğenilmedi. Üstüne daha fazla tecrübe edeni var, Aykut kocaman. O gelsin o zaman. Hem ligi biliyor hem 2.ligleri var şampiyonluk da kazandı sürekli zirveye oynamış. Onu da deneyelim...
Şu ligi tanıyor, camiayı tanıyor anlayışından gına geldi. Mesela yarın öbür gün maldonado da ligi biliyor camiayı biliyor diye getirilebilir sonuçta bir kere denemekten ne çıkar değil mi?
Burada yükselme evresindeki teknik adamları bulup getirmek gerek. Kariyerinin daha başında Arap liglerine gidenler, bizim futbolda hedefledigimiz yere ulaşmanıza yardımcı olamaz. Okan buruk denilse ses etmem mesela. Teknik adamın FB olmamasından ötürü ben rahatsız olmam da camia huzursuzluk yaşar bu yüzden barınması mümkün değil. Yoksa en doğru isim şu an Okan buruk.

Bir de 3 aydır hoca arayıp son durak rebrov mu ortaya çıkıyor. Menajer uydurması bence. Yok ciddi ciddi bu düşünüyorsa futbol aklından tutun da yönetime kadar hiçbir planlarının olmadığını anlayabiliriz.
Elimizin altında müthiş ve hazır seçenekeler olmadığı için, fenerbahçe malesef çoğu hoca için artık eskisi gibi güçlü ve cazip gözükmediği için diğer seçenekler arasında gelmesi mantıklı ve denenebilir gibi gözüküyor.
Yoksa kimsenin rebrov efsane hoca bizi uçuracak diye bir iddası yok. bizi tanımasından,camiayı bilmesinden önce shaktar hegomanyasını yıkması ve kiev'e iyi top oynatması kendisini cazip gösteriyor. adamın 2 puan ortalaması var genel kariyerinde.aykut kocaman'la kıyaslanacak benzer bir durumu da yok tek benzer yanları eskiden camianın içinde bulunmaları.yaşıda genç hırslı olabileceğini düşünüyorum, yani denemeden bilemeyiz ama referansları öyle çok kötü değil.
Bunun dışıda yönetimin malesef bir planı ve futbol aklı olmadığı çok belli, bir işi becerebileceklerini bende düşünmüyorum malesef.
adı fenerbahçe ile anılan hoca.

öncelikle kendisi nasıl bir futbol oynatıyor hiçbir fikrim yok, açıkçası maçlarını da izlemedim dinamo kiev'İn (şampiyonlar ligi olsa dahi). dinamo kiev'in geçmişine bir baktım; 90'lı yıllara egemen olan bir kulüpmüş ama sonra bunu shaktar'a bırakmış. ve evet; shaktar, tabiri caizse bir hegemonya kurmuş 2000 ve 2010'lu yıllarda.

son 10 yılda 2 defa şampiyon olmuş dinamo kiev, ve bu ikisi şampiyonluğunu da sergiy rebrov ile almış.

rebrov, ukrayna'da dinamo kiev ile 3 sezon çalışmış(*) , 2 ukrayna ligi şampiyonluğu, 2 ukrayna kupası, 1 de ukrayna süper kupası almış. bu 3 senede 2.20 puan ortalaması yakalamış. shaktar hegemonyasını kırmayı başarmış. bu güzel mesela.

bunun dışında arabistan'da çalışmış al-ahli ile (2017-18). burada şampiyonluk ya da kupa sevinci yaşayamamış, ama zaten al-ahli şampiyonluk kültürü olmayan bir kulüp; toplamda 3 şampiyonlukları var (1978,1984,2016).
ve şimdi ise macaristan ekibi ferencvaros'da çalışıyormuş. ferencvaros'A 2018-2019 sezonunda katılmış. ferencvaros, taraftar kültürü olan bir kulüp. dolayısıyla taraftar baskısı ile çalışıyor. ferencvaros'da 1 şampiyonluk yaşamış. bu kulüp, 30 şampiyonlukla en çok şampiyon olan kulüp macaristan'Da ama son 20 yılda sadece 4 şampiyonluk yaşayabilmiş (2001, 2004, 2016, 2019). bunların sonuncusu olan 2019 şampiyonluğu rebrov ile gelmiş. ve şu an ligde en yakın rakiplerine 6 puan fark atmış vaziyette liderler.

bütün bu istatistikler güzel. fakat birkaç sorunun sorulması gerekiyor;
1)elinde nasıl kadrolar vardı?
2)nasıl bir oyun sistemini benimsiyor?
3)fenerbahçe'nin gelecek seneki vizyonuna uyabilecek mi? yani fenerbahçe bu sene genç oyuncular alıyor, eğer fenerbahçe buna devam ederse ve rebrov genç oyuncu yetiştiremeyen bir teknik direktör ise, şampiyonluk için yarışacak bir hoca ise zaten gelmemeli. çünkü iki hamle birbirine uymuyor bile. bu sadece bir örnek, tam tersi de olabilir. vizyonumuza göre değişecek bu soru.
4) kaos ortamında çalışabilecek mi?

5) eğer şampiyonluk için geliyorsa ''yabancı hocalar bu lig için uygun değildir, ligi bilen yerli hocalar her zaman daha iyidir.'' anlayışını yıkabilecek mi?
6) taraftar baskısını kaldırabilecek mi? türkiye'deki taraftar profilini anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.
bu gibi sorular gelmeden önce elbette ki sorulacaktır, sorulması gerekir de.

bilmiyorum, eğer yönetim getirirse saygı duyarım ama umarım en doğru karar verilir.