Eski basketbolcu

Doğum: 09.03.1960
Uyruk: Sırbistan
Boy: 1,80
Mevki: Başantrenör
Želimir "Željko" Obradović, Sırp Basketbol Koçu ve eski profesyonel basketbolcudur. 5 farklı kulüp ile 9 EuroLeague şampiyonluğu kazandığı için, Avrupa'nın en iyi koçlarından biri olarak kabul edilir. Kulüp düzeyinde başarıların yanı sıra millî başarıları da vardır.
fenerbahçe sk tarihinin en büyük spor adamıdır ve bunu inkar etmek tamamen spor cahilliğidir. umarım uzun süreler daha bizimle kalmayı ister ve heyecanından hiçbir şey kaybetmez. halefinin sarunas jasikevicius olduğunu düşünüyorum. tarzı, oyunculuk kariyeri, sinirlenmeleri, basın toplantıları vs vs çok benzer geliyor bana.
biricik hocamızdır ve büyük efsanemizdir. 10 sene şampiyon olmasa da şimdi çekip gitse de ülker sports arena'nın önüne mutlaka heykeli yapılmalıdır.

şu dönemlerde takım olarak kötü durumdayız ama neden bu kadar üstüne gidiliyor hocanın anlayamıyorum. biz 5 sene önce de galatasaray deplasmanında ciddi bir şekilde yenilmiştik, basketbolcular rakip taraftardan daha fazla etkileniyorlar ve elleri titriyor. zaten biz efes ile de oynarken sanki galatasaray ile oynuyormuş gibi oluyoruz. bir de fikstür olarak 10 maçın 7'si deplasmanda. kısmetsizlik de var anlayacağınız ama toparlarız. kimsenin şüphesi olmasın.
oyunculuk döneminde şu başarılara imza atan koç..– yugoslavya basketbol ligi (1987)
– euroleague dörtlü finali: 3. (1988)
– yugoslav kupası (1989)
– koraç kupası (1989)
– 1988 yaz olimpiyatları – gümüş madalya
– 1990 fıba dünya şampiyonası – altın madalya
Aşırı formsuz koç.

Bu takımın hali ne diye sorası geliyor insanın. Kendisinin kredisi asla tükenmez ama umarım bir an önce şu takıma gereken ayarı çeker.