Eski Futbolcu

Doğum: 29.11.1969
Uyruk: Hollanda
Boy: 1,93
Mevki: Santrafor
Fas asıllı Hollandalı futbolcu.

tam adı Petrus Ferdinandus Johannes van Hooijdonk.


2007 yılında Hollanda'nın Feyenoord takımında aktif futbola veda etmiştir. Profesyonel futbol yaşamına Roosendaal'da başladı.
Rakip bize faul yapınca mesafeye bakmaksızın penaltı almış gibi sevinirdik. Trabzona 36 metreden attığı gol unutulmaz. Bir süre sonra bazı rakip kaleciler topun önüne baraj kurdurmazdı bizim çocuklar baraj kurardı. Geç geldi çabuk gitti siyah lalemiz.
Oğluyla beraber Hollanda basınına röportaj vermiş efsane.

*****
Oğlu Sydney'in futbolculuk kariyeri ile ilgili konuşan Pierre, "Ben futbola başlarken de oynarken de hep heyecanlı biriydim. İlk kulübüm RBC ile anlaştığımda çok etkilenmiştim. Sydney'in bu anlamda benimle alakası yok. Çok açık fikirli birisi ve maçlarda hiç telaşlı değil. Tempolu oynamasına rağmen ne yapacağını bilmeyen bir hali yok. Kariyerim boyunca sürekli büyük stadlarda oynadım o da tribünde maç izliyordu. Fenerbahçe'de oynarken tribündeydi. Bununla ilgisi olabilir." ifadelerini kullandı.

Röportajda Pierre Van Hooijdonk'un Fenerbahçe'yi hatırlatması ile oğlu Sydney "Evet, stad çok gürültülüydü" ifadelerini kullanırken babasının futbol kariyeri boyunca oynadığı maçların çoğunu tribünden takip etme şansı bulduğunu söyleyerek en sevdiği sezonun ise Feyenoord ile UEFA Kupası'nı kazanmaları olduğunu söyledi.
gol attığında migros üst orta bloklarda herkesin kendini yere atmasını sağlayan Frikik Reis PierrePare (yere düşmeyenlere amigolar tokmak fırlatırdı :))