her birimizin aklında fazlasıyla yer eden, türk spor dünyasının erkekler basketbol branşında zirveyi gördüğü ve fenerbahçemizin euroleage kupasını kaldırarak avrupanın kralı olduğu, ligi şampiyon tamamladığı sezon. sezon kendi içinde nice destansı hikayeye sahne olmuştur:
basketbolda ilk kez bir türk takımı avrupada böylesine büyük bir başarıyı yakalamıştır.
Bogdanovic, udoh, vesely gibi efsanelerimiz bu sezonda kulübün hall of fame tablosuna adlarını altın harflerle yazdırmışlardır.
Udoh ve Vesely blokları ile rakiplere adeta pota yüzü göstermemiş, geçit yok demişlerdir.
Bogdanovic ise o meşhur kafa sallama hareketini hepimize ezberletmiş, atılan her sayıdan sonra onunla beraber kafa sallar olmuşuzdur. Hatta ismail senolun macı sunarken söylediği muazzam "Bogdan Bogdanovic kafasını sallıyor ve siz bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz" repligi de zihinlerimize kazınmıştır!


[img_summer px= 100 src=i.ibb.co/Lkn8YYP/Bogdanovic.gif]
Panathinaikos gibi bir basketbol ekolünü yunanistan'da hem de kendi evleri olan oaka arenada iki maçta da ters düz edip, istanbuldaki maçta da son noktayı koyarak herbirini evlerine otobüsle yollayıp, takım içinde travmalar yaratmışızdır.
Stil ikonu ve İstanbul manyağı Gigi (Datome), Chicago'dan sokak basketbolunu ve meydan okumayı istanbul'a taşıyan Dixon, üçlük kralı yerli S.Curry Melih, her defasında Tesla'ya selam gönderen Nikola Kalina (Kalinic), at avrat yunan guard mottosunu gerçek kılan Kostas kardeşim, görüntüsü ve tecrübesiyle rakiplere korku salan Pero Antic (bir defasında sevinirken Kalinic'e yanlışlıkla yumruk sallamıştı, kalinic küçük çaplı bir şok yaşamıştı :) ) ve daha niceleri. herkesin bir görevi ve duruşu vardı anlayacağınız.
Tabiki koç obradovic. kuracağımız her cümle kifayetsiz kalacaktır onun için. bu başarıyı bize tattıran ve bizi avrupa, dünya markası haline getiren insan, bir fenomen. ne olursa olsun kalbimizde, gönlümüzde yeri ayrı olan şahsiyet!
bu başarı sonrasında türk basketbolunda avrupada kazanılan başarılar normalleşmiş ve her sene final four oynayan fenerbahçemiz artık euroleague markasının, kısacası mekanın sahiplerinden biri haline gelmiştir. Basketbolda resmen yeni bir çağ başlatmışızdır.
son olarak, İleride nasip olurda torun torba sahibi olursam, torunlarıma büyük bir keyifle anlatacağım bir sezon olacaktır.
2016-2017 Sezonu Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe Basketbol Takımı Kadrosu:
Hersek, Barış
Udoh, Ekpe
Duran, Ahmet Can
Mahmutoğlu, Melih (K)
Antić, Pero
Bogdanović, Bogdan
Düverioğlu, Ahmet
Bennett, Anthony
Slukas, Kostas
Arna, Egehan
Nunnally, James
Minchev, Yordan
Uğurlu, Berk
Veselý, Jan
Kalinić, Nikola
Dixon, Bobby
Datome, Luigi

Baş antrenör
•Sırbistan Željko Obradović

Yardımcı antrenörler
•İspanya José María Izquierdo
•Sırbistan Vladimir Androić
•Türkiye Erdem Can

Takım menajeri
•İtalya Maurizio Gherardini
•Türkiye Cenk Renda